Shit va tiden går fort..

Kan knappt fatta det men det är bara två veckor kvar nu.. Vi är i vecka 38+1 idag så vi är alltså inne i början av vecka 39 och det är helt sjukt.. Men det känns bara bra :-) Nu sitter jag här med en kopp te och tittar på fotboll och bulan kör lite cykelsparkar då och då.. Det är en seg dag idag men man kan ju inte va på topp jämt..

I fredags åkte vi ut till landet, blev en lugn kväll med varm smörgåstårta och doobidoo :-) Och jag somnade ganska tidigt, men vad gör väl det :-) Igår va vi hos jögga och tesan och löste krysset och sen va det full förberedelse inför ludwigs dop.. Mamma och jag stack till husby och köpte grillad kyckling och färskt bröd så vi kunde slänga ihop en pastasallad till lunch :-) Det blev jättegott men klockan hann bli ganska mycket så efter lunchen va det dags att duscha och snygga till sig lite för rätt som det var va klockan halv fyra och vi skulle åka.. Dopet va jättefint, ludwig skötte sig galant och mitt vatten gick inte :-) Sen va det smörgåstårta i björksäter och det va jättegott :-) När det va över gick vi hem och jag klarade hela vägen utan syrgastub ;-) Både mormor och cimmen erbjöd sig att skjutsa hem mig men hur kul är det att åka hem till ett tomt stort hus när dom andra är kvar i gemenskapen? Nae då går jag hellre och det gick ju kanonbra :-)

Både bulan och jag mår bra fortfarande även om det är tungt och kämpigt nu.. Tror faktiskt att bulan mår bättre än mig så mycket som den rör sig.. Jag tar det så lugnt som möjligt men försöker alla fall hinna med en promenad per dag för det säger dom ska va nyttigt :-) Även om varje liten tur känns som en mil.. Häromdagen skulle vi bara gå ner och köpa mjölk och när vi kom hem va jag helt färdig..

Imorrn ska det tvättas, usch och fy för dom trapporna upp och ner.. Sen ska jag väl försöka fundera på vad vi ska äta i veckan och pyssla lite här hemma.. Bara njuta av att gå hemma och inte ha några måsten :-)

HC :-)

Jaa idag gick vi ut till hageby för att handla lite vi behövde och pappa upp i dan som jag är så vart det även lite vi inte behövde.. Men när vi kommer vid vårdcentralen i hageby så känner man röklukt så jag tittar upp mot skogen och oj vad det brann i den villan.. Så man gick genom ett rökmoln ungefär så nästa gång vi tvättar måste jag nog slänga med jackan också..
Vi började med att gå in på willys för att köpa lite godis till jimmy för dom hade för 36,90kg den här veckan och det tyckte jag va superbilligt.. Jag har ärvt den ekonomiska biten av tinglöf-släkten tror jag :-) Men det vart även ett paket blöjor, våtservetter och lite konserver så det va inte så mycket onödigt där utan sånt som kommer gå åt.. Sen va vi inne på apoteket och köpte bindor för det säger dom att man ska använda efter förlossningen, usch jag är inte förtjust i det men det är väl bara att göra som dom som har gjort det här förut :-)
Sen till min favoritaffär på hela HC, Ica Kvantum.. Där handlade vi vanlig mat och unnade oss även cola till helgen.. Hittade billigt kött så det passade vi på att handla när vi ändå var där :-)

Eftersom jag hade varit duktig och gått hela vägen ut till HC så åkte vi spårvagnen hem.. Och när vi gick av den vid ica ljura, vem sitter inte och halvsover i en skanska-maskin? Jo min pappa, så vi gick ner och sa hej lite snabbt och jag nämnde även att vi tänkte komma ut till dom imorrn.. Tänkte jag skulle slå en pling ut till dom ikväll för att höra deras planer inför helgen.. På lördag är det ju dop men sen vet man ju aldrig vad mina föräldrar har tänkt :-)
Jimmy skulle tycka det vore jättekul om vattnet gick när vi sitter i kyrkan och ludwig döps, han skrattar varje gång han tänker på det.. Jag kan tycka att den kan väl alla fall vänta till efter dopet om den nu ska ut redan i helgen..

Snart är det dags att sätta igång med kvällsmaten och idag bjuds det på wok på trozelligatan :-) Det har jag vart sugen på ett tag och det passade eftersom vi ändå va och handlade idag.. Ikväll blir det att slappa i soffan och titta på hockey och handboll :-)

Min kropp har en mindre bra dag idag..

Jaa usch, igår gick jag och la mig med förhoppningen att värken i benen skulle vara över idag när jag vaknade men inte då.. Nae hela förmiddagen har jag haft ont i hela kroppen och det va nästan så jag började fundera på kryckor när vi gick ner till affären och köpte mjölk.. Men efter den promenaden vart det faktiskt lite bättre :-) När vi kom hem därifrån gjorde jag lunch, idag blev det varm macka med brie och tomat samt rårivna morötter med citron :-) Alldeles perfekt lunch för på förmiddagen när jag va lite sugen så åt jag avokado och keso ist för något onyttigt :-) Sen va det dags för en siesta, lyckades dock bara sova en timme men det va jätteskönt :-)

På förmiddagen satt jag och pluggade lite mer teori och klarade ytterligare ett kapitel på data-testet så det va kul :-) Dock har jag kommit in på det avsnittet jag är sämst på så det är lite tungt vid vissa tillfällen men skam den som ger sig.. Jag ska klara det där förbannade körkortet och målet är att göra det innan vi åker till fjällen men det beror lite på hur snabbt jag återhämtar mig från förlossningen.. Det viktiga tycker jag är att jag har ett mål och det känns jättebra :-)

Ikväll  va jag inte sugen på nånting att äta men till slut tog jag mitt förnuft till fånga och insåg att både jag och bebisen mår bättre av att jag äter.. Så medans jimmy gjorde mackor med stekt ägg oich bacon så körde jag lite mer på nyttighets-spåret.. Min kvällsmat bestod av en sallad på räkor, gurka, tomat och rivna morötter och till det blev det två rostade mackor med ost och en kopp te med honung :-) Fick en jättegod honung av mamma förra helgen, närproducerad och köpt på Norins ost :-) Jag klarar ju inte av att gå in där nu men hon tänkte på mig när hon såg burken när dom va inne och köpte ost till sig själva och jag tackade och tog emot så snällt :-)
Bebisen har haft kvällsgympa i säkert en timme nu och snart tror jag att magen spricker och det kommer ut en fot, ungefär så hårt trycker den ut mot sidorna.. Men jag får väl ta det som ett tecken på att den mår bra :-) Nu har ni fått en liten uppdatering av vad som händer i mitt liv så nu ska jag se på fotboll och bara slappa :-)

Benen värker..

Jaa nu sitter jag här i soffan och har lagt upp mina värkande ben på bordet.. Idag har vi varit på babyland och köpt skötväska och ett skydd till bilbarnstolen.. Det va jättemysigt och helt underbart väder :-) När vi ändå var där ute så va vi en sväng på maxi också men jag gillar HC bättre.. Va dock inne på lindex och köpte en overall till bebisen för det kommer gå åt om det här vädret fortsätter.. En vit fleeceoverall som blir perfekt att ha i vagnen..
När vi skulle handla lite mat så hade dom billig lövbiff så nu har vi ätit lövbiffsrullar och klyftpotatis, Mums :-) Sen avslutade vi med kladdkaka och grädde, riktigt mysigt en tisdag.. Men det är inte vilken tisdag som helst utan idag har vi varit tillsammans i 10 månader, tiden går fort när man har roligt :-) Så jag tyckte vi va värda att lyxa till det lite..
Men utflykten till maxi tog på mina krafter och trots att jag vilade en timme förut så börjar jag bli trött och sliten nu.. Men jag kan ju gå och lägga mig när jag vill så det blir sängen skapligt ikväll :-) Se om man kan flörta till sig lite benmassage av älsklingen också.. Benen svullnar så lätt när jag går för mycket och det är inte roligt men man kan ju inte göra så mycket åt det :-)
Annars mår jag toppen och bara njuter av dagarna som går :-)


Vintern på ingång :-)

Jaha imorse tog jag på mig vinterjackan och vantarna när vi gick ner till barnmorskan, det va jätteskönt.. Då vart det alldeles lagom med kläder så jag bara njöt av den lite kyliga luften och det vackra vädret :-) Sen gick besöket som dom andra ungefär, jag har gått upp ett kilo till, sf-måttet ser bra ut men jag skulle behöva få i mig lite mer järn.. Sen tyckte hon att jag skulle passa på att vila när jag är trött och äta så mycket jag vill för jag har fortfarande inte lagt på mig nåt överflödigt fett så all mat jag får i mig är bra, den kommer behövas senare :-) Så nu njuter vi bara av den sista tiden :-) Den kan ju faktiskt komma när som helst men det kan också dröja 3 veckor till liksom.. Linda och Niklas hade ju fått i vecka 37+2 och där är vi idag så man vet ju aldrig :-)
Nästa helg är det dags för dop och innan dess har vi inget planerat, vilket känns ganska skönt :-) Den här veckan ska jag bara göra vad som faller mig in :-)


Höst-Rusk..

Jaa idag är det grått och trist ute men det gör mig inte ett dugg :-) Vi ska gå ner på stan och möta upp mamma och pappa och se om vi hittar en doppresent till ludwig.. Hinner nog med en fika också :-) Ni kanske får en uppdatering senare ikväll annars får ni vänta tills imorrn för då uppdaterar jag när vi kommer hem från barnmorskan :-)

Nu har vi hunnit med att träffa mina föräldrar och fika med dom, dock hittade vi inte det vi skulle köpa till ludwig så det får bli ett varv till på stan nån dag i veckan.. Ätit har vi också gjort, vi hade potatisgratäng kvar från igår så det blev det och stekt kassler :-) Nu står äppelpajen i ugnen och jag ska strax vispa upp vaniljvispen så kan vi äta efterrätt sen :-) Sötsuget har varit enormt dom senaste dagarna men jag skyller allt på att det inte är så lång tid kvar av graviditeten :-) Vi gick faktiskt in i vecka 38 igår, fattar ni? Bara 2,5 veckor kvar till beräknat datum, tiden går fort när man har roligt :-)
Nu blir det fotboll för hela slanten, Go Gunners :-)

Mega-Matlust..

Sista veckan har jag börjat äta massor, känns som att jag kan äta hur mycket som helst och ändå blir jag inte mätt.. Nu får jag väl se det som att det är bra att äta mycket sista veckorna innan förlossningen.. Men efter den ska jag verkligen börja tänka på vad jag stoppar i mig, men det kan ju va så att den känslan försvinner efter förlossningen också det vet man aldrig :-)
Idag tvättar vi och jag skulle behöva städa också men vi får se om det finns ork till det.. Har senaste tiden varit extremt trött och haft ont i ryggen även fast jag inte jobbat och det är inte så kul men det är bara att bita ihop och göra så mycket man orkar.. Får väl stå ut med att det är lite dammigt i hörnen, vi har ju inte mycket besök nu alla fall så det är bara jag som ser det :-)
Nu ska jag ta en macka och ett glas oboy och vila benen en stund :-)

Vantar nästa..

Fy fan va kallt det har blivit ute.. Jag har börjat använda den tjocka jackan jag fick av pappa när jag går till jobbet på morgonen men nu är det nog dags att plocka fram vantarna också.. Och när jag är ledig då får jag tända ljus för att få upp värmen i lägenheten för det drar från varenda fönster och det går inte att skruva på termostaten till elementen.. Med andra ord, Brrrr..
Så i eftermiddag när vi ska till skogen med mamma så är det väl bara att packa på sig massor med kläder för jag hatar att frysa :-)

Och på tal om kläder jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig på festen på lördag.. Tror det får bli den svarta tunikan, typ den enda jag fortfarande kan ha, men frågan är vad jag ska ha till? Antar att det slutar med att jag tar jeansen och det får väl duga.. Han kan ju inte förvänta sig för mycket av sin höggravida systerdotter liksom :-)

Nu blir det att äta frukost, sen ska jag duscha och packa ner det jag behöver för ett par dagar på landet så jag är klar när mamma hör av sig och säger att hon är på väg :-)


En graviditets nackdelar..

Jaa nu har jag upptäckt baksidan med att vara gravid, eller jag hade ju en jobbig början när jag spydde konstant men efter det har jag mått bra i stort sett hela tiden.. Fram tills nu, jag kan inte sova om nätterna för jag får ont i hela kroppen.. Inatt vaknade jag av att jag hade kramp i båda vaderna och då va det ingen liten kramp utan jag visste knappt vart jag skulle ta vägen så ont gjorde det.. Och sista tiden har jag varit tvungen att kissa ca 3 ggr per natt och det är hemskt för jag är ju så trött egentligen.. Nu har jag jobbat idag och det va också hemskt för nu har jag ont i hela kroppen och kan knappt stå på benen för att det hugger till i ryggslutet.. Nu ska jag inte klaga mer utan imorrn ska jag ringa F-Kassan och se om jag kan få HP på 100% ist för 75 som jag har nu.. Jag vill ju jobba men nu har det gått så långt att till och med jag inser att det inte är bra för min kropp, min hälsa och bebisen..
Imorrn ska vi åka ut till landet och plocka svamp med mamma :-) Eller leta svamp iaf.. Har inte bestämt än hur länge vi stannar där ute, eventuellt ända till lördag då vi ska på min morbrors fest hela familjen.. Det är iaf superskönt att inte ha nåt planerat för resten av veckan, nu har jag jobbat min dag den här veckan så nu ska jag bara ta det lugnt och njuta resten av dagarna :-)

Besökt bm idag igen :-)

Japp klockan tio imorse va det dags för ett nytt besök hos barnmorskan.. Jag hade gått upp tre kilo sen sist!!! Så nu har jag gått upp totalt nio sen graviditetens början och det tyckte hon va perfekt :-) Sen har hon så roliga kommentarer och när hon hade känt på magen säger hon -Det är ju bara barn i hela magen.. Vad hon menade va att jag inte hade lagt på mig extra fett på magen utan den lilla kula som putar ut det är verkligen bara barnet.. Så hon sa att vi lurar nog alla för hon tror att det kommer ut en stabil 3,5 kg klump.. Nu hade bebisen fixerat sig alla fall och den ligger perfekt och bara väntar på att få klämma sig ut :-)

Efter besöket där nere va vi hos optikern så jag kunde göra en synundersökning för körkortslämpet.. Och jag klarade det :-) Visserligen va det inte med mycket och han tyckte att så fort jag hade fött barn skulle jag boka en tid för en riktig synundersökning.. Så det är väl bara bita i det sura äpplet och smälta att man antagligen behöver glasögon/linser.. Men det hade ju varit värre om jag inte hade blivit godkänd för lämpet ens så jag är ändå nöjd med dagen :-)
Imorrn ska jag jobba och på onsdag ska vi antagligen ut till landet och plocka svamp med mamma :-) Så ser veckans planer ut än så länge..

Kaos på jobbet..

Idag har jag jobbat.. Hade dock ingen lust att gå till jobbet från första början för regnet vräkte ner, det va kallt, jag hade sovit dåligt och hade ont i nacken.. Men jag bet i det sura äpplet och tog mig till jobbet och vad möts jag av? En pipande frys som visar +2 grader.. Så det första man fick göra var att ringa chefen och se till att han fick tag på en servicetekniker.. Nu har vi fått en låne-frysbox men där fick ju inte allt plats så vi fick göra om helgens meny och det har varit allmänt kaos..
Så nu sitter jag i soffan och är helt slut.. Har också haft förvärkar till och från under hela dagen så bebisen är nog inte så glad när jag jobbar.. Det blir sängen tidigt ikväll :-)

Imorrn skulle vi haft p-fest men jag fick ett sms för en timme sen där det stod att den va inställd pga många avhopp så det blir en mysig hemmakväll ist.. Jag är ledig hela helgen så jag vet inte riktigt va vi ska hitta på, blir väl att ta dagarna lite som dom kommer.. Det känns rätt skönt att inte ha massor planerat faktiskt :-)

I tisdags gjorde ju jag mat när jimmy var och träffade sin dotter.. Det blev fylld baconlindad kyckling med klyftpotatis och rödvinssås och creme brulée.. Och så tände vi ljus och hade en riktigt mysig romantisk middag :-) Måste dock erkänna att jag hade bruléen i ugnen lite för länge men man kan ju inte lyckas hela tiden, huvudsaken är att den smakade bra :-)

Morgonmys :-)

Ja idag när jag vaknade va ja så frusen så jag tände massa ljus i lägenheten, det blev jättemysigt :-) Annars har jag inte gjort så mycket idag, vi va och handla nyss och på vägen därifrån gick vi och hälsade på pappa.. Han lägger asfalt på albrektsvägen idag, men vi stannade inte länge för det va mycket trafik och han behövde koncentrera sig på jobbet.. Var iaf kul att se honom, det blir ju inte så ofta längre tyvärr..
Jimmy ska strax gå och träffa angela och då ska jag påbörja maten :-) Kanske ska ta lite kort samtidigt och lägga upp resultatet imorrn, vi får se hur det blir :-)
Jag fick ju in byrån i söndags och igår möblerade vi om, jag är jättenöjd med resultatet :-) Har inga bilder på hur det såg ut innan men här kommer bilder på hur det är nu :-)

Så blev det med byrån i köket :-)


Här är vardagsrummet som nu även innehåller ett matbord :-)


Var tvungen att ta emot ljuset men jag ville fota ur den vinkeln man kommer in i vardagsrummet också :-)

Vart lite konstigt eftersom jag fotade mot ljuset men jag ville ha en bild så man ser hur det ser ut när man kommer in i rummet :-)
Ska få upp lite tavlor också och sen börjar det ordna till sig även i vardagsrummet :-)

Trött..

Jag är jättetrött och ska alldeles strax förflytta mig till sängen men jag va bara tvungen att skriva lite om helgen först :-) Jimmy och jag har haft en helt underbar helg på landet med mina föräldrar och min bror, inga planer utan bara tagit dagarna som dom kommit.. Mamma, tesan och jag va ute och plockade slånbär i lördags och fick ihop en hel del tycker jag.. Sen va mamma och jag ute idag och vid varenda slånbärs-buske fanns det spår efter rådjur, som att dom gått exakt samma väg som vi gick men ätit upp bären innan vi hann dit.. Det är riktigt surt kan jag lova.. Sen är det ju inte jättesmidigt att traska omkring över skog och mark när man är höggravid, va väldigt flåsig där ett tag och benen svullnar lite men det är smällar man får ta.. Det va skönt att komma ut i friska luften och det va mysigt att göra nåt med mamma :-)
Idag fick vi in byrån som har stått i mitt rum på landet, så imorrn ska jag flytta ut matbordet i vardagsrummet och ställa in byrån i köket.. Då får jag dels en yta att ställa micro, kaffebryggare och vattenkokare på, samt lådor att ha kokböcker och plastbyttor i :-) Sen blir ju köket rymligare och det känns som att det inte gör nåt.. Hoppas jag kan lägga upp lite bilder på resultatet imorrn eller på tisdag..
Nu är det bara tvättmaskin kvar att få in men det skjuter pappa upp för den är så otymplig och tung att bära och trappuppgången är så smal.. Ska väl försöka få tag på en "pirra" som förhoppningsvis kan underlätta det lite.. Vore ju kul att få in den innan barnet kommer :-)

Annars mår vi bra allihopa, jag är ganska trött hela dagarna men det är tydligen inget ovanligt.. Försöker vila en stund varje dag för att orka lite iaf.. Sover lite halvdåligt också, är uppe och kissar 1-2 ggr per natt och efter andra gången har jag svårt att somna om.. Dricker extremt mycket vatten också men det är ju bara bra :-) Förutom att jag måste springa och kissa typ konstant.. Men så länge man är hemma så spelar ju inte det någon roll :-)

RSS 2.0