Bättre :-)

Japp efter två dagar i rad på barnmottagningen tror jag att olivia äntligen mår bättre :-) Hon va förstoppad så hon har fått två omgångar med klyx så nu kan hon äntligen bajsa.. Hoppas bara det inte är hårt nästa gång.. Vi har lämnat blodprov men det har vi inte fått resultat på än, pricktestet visade inget men läkarna tror hon är allergisk mot antingen laktos eller komjölksprotein.. Så nu är planen att vi fortsätter med nutramigen-maten och ger henne 5ml laktulos per dag.. Sen har vi fått en telefontid om tio dagar så om allt flyter på till dess drar dom slutsatsen att hon är allergisk även fast testet inte visade nåt men blir hon hård i magen igen så måste vi åka upp så dom får fotsätta utreda hennes mage.. Men jag håller alla tummar för att hon nu när hon fått ut dom hårda klumparna ska kunna bajsa naturligt :-) Magknipen(skrikperioderna) har minskat markant, nu har det kört lite i magen för att klyxet gjorde verkan men det är ingenting jämfört med vad det var förut :-)

:-(

Idag har vi haft ett stort bakslag så imorrn blir det en jourtid på barnmottagningen.. Blir det värre ikväll så ville 1177 att vi skulle åka upp direkt men klarar hon sig till imorn bitti så slipper vi sitta i ett väntrum hela natten plus att vi får pigga läkare :-) Håll tummarna för att dom hittar felet..

:-)

Idag har vi haft en bra dag! Olivia vaknade på strålande humör imorse, dock väckte hon sin pappa men eftersom hon är så söt kan man inte annat än skratta åt henne.. Hon sov en halvtimme på förmiddagen och en halvtimme på eftermiddagen vilket resulterade i en supertrött tjej här hemma.. Hon brukar sova en halvtimme på förmiddagen men sen brukar hon sova ungefär tre timmar på eftermiddagen.. Så kvart i fyra klädde vi på oss och gick ut i blåsten, gick ner till stan och tittade lite och släppte av jimmy utanför hans jobb.. Så nu har hon sovit sen fyra så det kan bli en lång kväll för mig eller så behöver hon extra sömn och vaknar och äter snart och sen somnar om igen, det märker jag snart :-) Det positiva är ju att hon inte har haft några skrikperioder, en tjej som är kinkig för att hon är trött det kan jag ta för då vet jag alla fall att hon inte ahr ont nånstans :-)

Vågar knappt hoppas..

Ja idag har vi haft en ganska bra dag, vi har haft två små skrikperioder vilket är en klar förbättring jämfört med innan.. På förmiddagen idag så bajsade olivia två gånger, inte jättemycket varje gång men det kom ändå ut en del och hon skrek inte hysterist men hon gnällde lite.. Jag hoppas att det är den nya maten som gör skillnad och att det bara kommer bli bättre nu för om det inte blir det vet jag inte vad jag gör..
Bvc ringde förut och sa att dom hade skickat en remiss till barn i tisdags men va det så att hon fick fler och längre skrikperioder så skulle vi ringa 1177 och be dom boka en jourtid för då  kom vi in i systemet snabbare.. Och jag lovar att går det tillbaka som det va förut då ringer jag direkt för så orkar jag inte ha det.. Men nu håller vi tummarna för att det bara blir bättre :-)

Matdagbok!

Japp jag ska börja skriva hur det går för olivia i kampen mot hennes mage.. Vi ska få en kallelse till barn-mottagningen men fram till dess så matar vi henne med Nutrigen.. En ersättning som inte innehåller laktos, soja eller komjölksprotein för bvc är inne på att hon kan va allergisk.. Kvart över sju igår kväll fick hon första flaskan med nya maten men än har vi inte märkt skillnad.. Imorse skrek hon i stort sett från det hon vakna tills det att hon somna vid tjugo över tio.. Hennes nya grej är att sova mellan en kvart och en halvtimme på dagen så hon vaknade igen ca tio i elva.. Då fick hon mat och sen klädde vi på oss och gick till hageby.. Så fort vi lägger henne i vagnen så tystnar eller somnar hon.. Oftast ska jag väl säga för det finns tillfällen då hon skriker i vagnen med men dom är sällsynta.. Sen sov hon vidare i insatsen när vi kom hem och vaknade nu vid kvart i tre så sover hon i vagnen kan hon sova längre, nu vart det ju nästan tre timmar, och än har hon inte skrikit :-) Bvc tycker att jag ska försöka få i henne mer mat men hon struntar i flaskan och spyr ännu mer om jag försöker så det kan dom glömma.. Hon går ju ändå upp i vikt så jag tänker inte tvinga i henne mat när hon inte vill ha.. Det va dagens inlägg, ska försöka hinna med ett nytt imorrn men då har vi möte med banken och lite så det kanske kommer under kvällen :-)


RSS 2.0