Mys-Torsdag :-)

Jaa idag började vi med en promenad i det vackra vädret, helt underbart :-) Sen va vi och handla och efter det har vi rensat garderoben och lagt i bebis-kläderna i en låda :-) Nu håller vi på med kvällsmaten, jimmy ska äta tacopaj och jag ska äta ost & skinkpaj, med en rejäl sallad till :-) Finns stor risk att det blir varma äpplen med vaniljglass till efterrätt också, nu vattnas det ordentligt i munnen :-)
Imorrn jobbar jag till 5 och då kommer brorsan och hämtar mig för vi tänker tillbringa helgen på landet :-) Jimmy åker ut med pappa när han slutar jobbet..
Ska försöka tömma och få med oss min byrå in till stan så vi kan möblera om lite här i lägenheten.. Tänkte även hinna med ett varv i skogen och se om jag hittar lite svamp :-)

Trevlig helg :-)

Nybörjare..

Jaha idag tänkte jag passa på att lägga upp lite bilder till min text, om allt går som jag vill..
Idag har jag inte gjort mycket och det har varit helt underbart.. Jimmy är förkyld och febrig så han har ingen större ork heller, jag fick faktiskt tvinga honom att va hemma förut när jag tog cykeln till affären.. Jag vet att han bara vill mitt bästa men tar jag cykeln så behöver jag ju inte ens bära hem några påsar.. Skulle bara ha lite småsaker så det fick ju plats i cykelkorgen :-) Och det är onödigt att han ska ge sig ut och gå när han egentligen borde va hemma och vila :-)
Imorn ska jag jobba men på torsdag när jag är ledig tänkte jag rensa garderoben och lägga över dom kläder jag har i byrålådan i garderoben.. Då kan bebisen få ha sina kläder i byrån ist för som nu i påsar :-)
Mamma kom hem från england igår kväll och hon hade köpt grejer till både mig och bebisen.. Jag fick en bh som dock va för stor men jag kan säkert använda den nån gång, beror på hur mycket större brösten blir vid amningen.. Till bebisen hade hon köpt lite olika kläder och ett par skor, skorna fick jag idag men kläderna skulle hon behålla tills den kom ut för hon är lite skrockfull min mamma :-)
Bjuder på en bild på skorna och min mage i vecka 34, kan knappt fatta att det snart är dags :-)








Ensam lördag..

För första gången på många veckor sitter jag själv en lördag-kväll.. Är dock på landet så brorsan, sandra och tinge är där uppe så det är inte helt tyst alla fall :-) Jimmy och pappa är borta hos jögga på kill-kväll så jag styr här på nedervåningen med mat och kollar lite hockey..
Idag va jimmy och jag ute på F13 och tittade när emil spela fotboll, riktigt duktig va han och han gjorde ett mål :-) Jimmy va ute igår och kom hem ganska onykter vid tre inatt.. Efter ett tag hörde jag hur han börja styra i köket men det är ju bra att äta när man är onykter tyckte jag.. Tills jag vaknade imorse och insåg att han har ställt in smöret och korven i kylen men osten ligger kvar på köksbordet........ Hur kan man ställa in två grejer men missa den sista? Det är för mig ett under.. Och idag har han luktat värre än en spritfabrik, eller så är det jag som är extra känslig för att jag inte dricker själv men ni förstår poängen.. Jag har mått halvt illa hela dagen pga av det men det är väl sånt man får hantera när man är gravid..
Imorrn jobbar jag, vilket jag inte alls har lust med men så är det ju ibland.. Det är bara att bita ihop och göra det bästa av situationen :-)
Ska även försöka komma ihåg att få med mig kameran hem imorrn.. Då kan jag förhoppningsvis bjuda på lite bilder också :-)

Tvätt-Torsdag..

Japp förmiddagen tillbringas i tvättstugan.. Men det är ju så underbart väder idag också så jag hänger upp så mycket som möjligt på balkongen, nu är det dock fullt där så det sista får torktumlas.. Och eftersom vi hittade en bilbarnstol igår så åkte vi och köpte den på eftermiddagen när jag hade tänkt städa.. Så nu måste jag städa ikväll eller imorrn istället men det är väl bara att bita ihop..
I eftermiddag är det dags för ett nytt besök hos barnmorskan och vi hoppas allt ser lika bra ut som det gjort innan :-) Ska även försöka hinna med att klippa jimmy idag eller imorrn, med andra ord har den här veckan varit ganska fullspäckad :-)

I helgen ska jimmy till jögga på killkväll så jag åker ut till landet också, kan lika gärna sitta själv därute som här inne.. Men på lördag förmiddag ska vi kolla på emil när han spelar fotboll så brorsan är snäll och hämtar oss sen :-) Ska bli jättekul att se honom för dom säger att han är riktigt duktig men att han har sett lite för mycket på tv så han filmar tydligen en hel del..

Trevlig Helg<3

Underbar dag :-)

Idag har vi varit och kollat på åkpåse för det vill min mormor köpa.. Kom dock fram till att det är onödigt att köpa en nu för det kommer bara bli trångt och knöligt att få ner den i liggdelen, bättre att vänta tills nästa höst/vinter när barnet använder sittdelen i vagnen..
Hittade dock en bilbarnstol (på rea) som jag fastnade för men tyvärr har jag inte dom pengarna den här månaden men jag kanske kan ringa min mormor och säga att hon gärna får köpa den ist för en åkpåse :-) Den va faktiskt 300:- billigare än åkpåsarna vi har tittat på så hon kan ju göra ett klipp..
Hittade också en skötväska jag vill ha, inte för hård som många andra har varit och det känns jättebra att äntligen veta vilken man ska köpa :-)
Det blev en trevlig förmiddag ute på ingelsta och sen åkte vi hem och gjorde kycklingmackor till lunch.. Jag hade avokado, keso och kyckling på min, supergott :-)
Nu blir det ett av mormors äpplen till mellanmål :-)

Full rulle :-)

Jaa igår va jag först hos tandläkaren, det gick smärtfritt.. Inga hål och mycket mindre tandsten än sist så hon va nöjd :-) Sen va vi på Lovisa och fick lära oss massor om amning och första tiden efter att barnet kommit ut, spännande att höra men jag längtar tills nästa måndag när vi ska prata förlossning och smärtlindring :-) Riktigt goda mackor fick vi till fikat alla fall, jag tycker jag äter mer och mer nu så snart har jag väl lagt på mig dom kilo jag tappa i början :-s.. Men det gör mig inget, det är ju en del av att va gravid..
Idag har vi skruvat ihop barnsängen vi fick av cimmen och pernilla, jättefin i lite mörkare trä med ett hjärta ingraverat på kortsidorna :-)
Har också hunnit med en arebtsintervju som jag tyckte gick galant.. Nu håller jag alla tummar för att jag får jobbet trots att jag är höggravid :-) Men det verkade inte vara några större problem lät det som och jag skulle få besked inom några veckor oavsett om jag får det eller inte :-)
Imorn har vi bestämt att vi ska ut till babyproffsen på förmiddagen för att kolla åkpåse och lite annat smått och gott :-) Och på eftermiddagen ska jag städa, inte lika kul men ganska nödvändigt..

Annars mår vi bra alla tre, jag är konstant trött men det är väl bara att stå ut dom sista veckorna.. Nu när jag har slutat jobba eller jobbar max en dag i veckan så finns det ju mer tid till vila så det kanske blir bättre snart..

Livet leker :-)

Jag har kopplat bort allt det tråkiga med jobbet och njuter ist av att må så bra som jag gör idag :-) Solen lyser från en klarblå himmel, det är säkert lite lagom kallt ute (har inte hunnit med nån promenad än), disken är avklarad och jag sitter i soffan och myser med min underbara sambo :-) Ikväll ska vi se på fotboll, först U21 och sen A-landslaget.. Kul med nåt som båda uppskattar och sen kan man avsluta med en film :-) Till fotbollen blir det en mysig middag bestående av parmalindad fläskfilé och hasselbackspotatis, sås och efterrätt är inte bestämt än :-)
Jag har hittat en ny underbar sida på nätet med barnkläder, mammagallerian.se :-) Där spenderar jag ett par minuter när jag får tillfälle.. Finns massor att titta på och massor jag kan köpa sen när barnet har kommit :-)
Igår va vi hos barnmorskan och hon va jättenöjd med mig :-) Jag har gått upp tre kilo sen sist vi va där och totalt fem kilo på hela graviditeten.. Jag har inte så stor mage men jag ligger perfekt på Symfus-Fundus kurvan och alla mina värden va bra :-) Nu hoppas jag bara att dom sista veckorna går fort för det är tungt nu..

                                                                  Trevlig helg<3

Vet inte om man ska skratta eller gråta..

Jag skulle ha jobbat i lördags men vart då sjuk, så på lördag-kvällen får jag ett sms från chefen där det står att hon återkommer i veckan om tider i september.. Igår kväll fick jag ett sms där det stod att jag jobbar söndag den här veckan, EN dag? Jag har jobbat där sen det öppnade, vilket är fyra år sen, och tacken man får är ett arbetspass i veckan? Då har jag ändå gått med på att söka 3/4 havandeskapspenning för att dom inte var säkra på att dom kunde ge mig halvtid.. Jag blev ju lovad halvtid i mars när allt det här med äldreboendet stod klart men det gäller tydligen inte nu.. Så genom att bli beviljad 3/4 hp så räddar jag dom och eftersom hon har skrivit under min ansökan vet hon att jag bara får jobba en dag i veckan efter 13 september.. Då när jag får det här sms:et med tider så står det att jag ska jobba en dag den här veckan, fredag-sön nästa helg för att det är gästabud och cheferna har semester och veckan efter det när jag bara får jobba en dag i veckan, som dom bad om, vill dom att jag ska jobba tors-lör.. Hur i hela friden går det ihop? Just nu är jag så trött på min arbetsplats så det finns inte.. Dock är det inte så lätt att hitta jobb och framför allt inte när man är höggravid så jag får svälja det här och stå ut den sista tiden även om jag helst bara vill säga upp mig och göra nåt annat.. Livet är surt ibland..

Ja i lördags natt vaknade jag alltså kl halv tre och började spy, somnade senare om och lojal som man är så gick jag upp och tänkte gå till jobbet iaf.. Efter att ha varit vaken i en halvtimme och knappt kunnat vrida på mig för att det kändes som jag skulle börja spy igen så insåg jag att jag inte var kapabel att jobba, så jag sjukanmälde mig.. Det är ju faktiskt inte bara min kropp att tänka på längre.. Även om jag sen inte spydde nåt mer så var magen och jag inte riktigt överens på hela helgen.. Jag sov stora delar av helgen och mådde allmänt dåligt.. Men i måndags kände jag mig åter pigg och har gjort det sen dess, tills jag vaknade imorse.. Har mått illa hela förmiddagen och vet inte vad det beror på, inte kul men jag hoppas det går över snart..

Annars börjar allt bli lite tyngre nu, jobbigt att vända på sig, extremt jobbigt att gå långa sträckor och jag orkar knappt bära hem matkassen från affären liksom.. Man känner sig lite hjälplös men vad ska man göra? Det är ju BARA tio veckor kvar nu..
Imorn ska vi till barnmorskan igen så vi får se vad hon säger.. Ser inte fram emot vad vågen säger alla fall, magen har ju blivit större sista tiden så jag har säkert lagt på mig ett par kilo mer än jag har tänkt.. Men det är väl sånt man får räkna med tyvärr..

RSS 2.0