Bvc imorrn..

Japp imorrn halv tolv ska vi va på bvc och väga olivia, sen ska vi förbi stan en sväng så jag kan springa in på apoteket och köpa mjölkuppsamlare.. Läcker som ett såll när jag pumpar så det går verkligen åt.. Ska handla lite på vägen hem också för mamma kommer hit på middag :-) Pappa ska på julfest med jobbet och pontus är på DreamHack i jönköping hela helgen så då passar mamma på att spendera lite tid med olivia :-) Ska nog bjuda på två rätters så mamma blir lite bortskämd :-) Till dessert blir det mammas favorit, creme brulée men vad det blir till varmrätt har jag inte bestämt än.. Potatisgratäng och nån form av kött lutar det åt :-) 
Har precis lagt in bilderna från kameran så jag bjuder väl på ett par stycken här också :-)




Första bilden som togs på Olivia :-)




Olivia myser med kaninen som mormor köpte i england.




Mys-Pys i mammas knä :-)

Mysväder :-)

Jaa jag njuter av att sitta inomhus med tända ljus och hör vinden vina utanför fönstret :-) Olivia ligger mellan oss i soffan och sover..
Tack för alla fina kommentarer :-) Idag tänkte jag att jag skulle sätta upp julgardiner, så vi får lite julstämning.. Det är ju faktiskt första advent på söndag :-) På fredag ska vi till bvc och väga lill-fisen och sen kommer dom hit nästa vecka så vi kan prata lite :-)
Imorrn tänkte jag vi skulle ta en tripp till HC, det är för blåsigt idag så jag hoppas det lugnar ner sig till imorrn :-)
Dagarna flyter på bra och man skulle kunna säga att livet leker ;-)

Olivias födelse :-)

Jaa i onsdags morse va det dags, jag vaknade strax innan 7 och va kissnödig men när jag hade kommit ur sängen började det droppa och precis när jag hann in på toan så sa det splash typ :-) Vattnet gick och jag började få värkar.. Ringde upp till BB och dom ville att jag skulle komma upp för att vattnet va blodblandat.. Så jag ringde morfar och bad honom komma in och skjutsa upp oss och medan jag ligger i soffan och väntar så inser jag att det inte går 3-5 minuter mellan värkarna.. Barnmorskan hade ju sagt innan att man skulle åka upp när det va den tiden mellan värkarna.. Det gjorde ont så jag tog en alvedon och sen gick vi ner till bilen.. Blev inskrivna 8.05 på förlossningen och då ville dom sätta en kurva för att se hur värkarna va och hur bebisen mådde.. Efter några minuter behövde jag gå på toa och då kände jag att det tryckte på ganska ordentligt, in kommer barnmorskan och säger att vi får nog göra en undersökning för det ser ut som att du trycker på, ja klart som fan att jag gjorde.. Efter undersökningen så vänder hon sig till en sköterska och ber henne fixa en säng för dom måste förflytta mig till ett förlossningsrum.. Med andra ord jag va helt öppen och huvudet va på väg ner så jag fick äntligen trycka på med deras tillåtelse nu :-) Krystvärkarna startade 8.45 och 9.14 är våran ängel född :-) Jag hann inte få nån bedövning eftersom allt gick så fort men det gjorde inte så ont som jag trodde att det skulle göra :-)
Dock följdes den underbara förlossningen av komplikationer med amningen, min mjölkproduktion kom inte igång förrän i fredags vid lunchtid och olivia hade svårt att ta bröstet, hon gapade inte tillräckligt stort.. Vi fick en amningsnapp men då måste hon suga hårdare och det orkar hon inte riktigt så hon fick inte i sig tillräckligt med mat.. Nu gör vi så att jag pumpar ur och ger henne det i flaska sen och det funkar jättebra, hon äter som en häst och jag vet att hon får i sig tillräckligt :-)

Med andra ord är livet helt underbart nu och vi bara njuter, hela familjen :-)

Yes :-)

Idag blir det barnmorskan och jag hoppas verkligen att det blir mitt sista besök där.. Hon är jättetrevlig och jag tror inte jag kan ha fått en bättre bm men nu vill jag att våran bebis ska komma ut :-)
Inatt vaknade jag med kramp i vaden, det gjorde fruktansvärt ont och det känns fortfarande inte helt okej.. Har varit uppe och kissat hundra gånger också så det har inte blivit mycket sömn.. Med andra ord, jag är ASTRÖTT.. Kanske hinner ta en siesta innan bm, annars blir det tungt att hinna träffa min kusin idag.. Får ringa till henne sen och bestämma nåt..
Annars gör jag inte mycket om dagarna men det behöver jag inte heller :-)

Ytterliggare en dag avklarad..

Jaa imorrn ska vi tillbaka till barnmorskan igen.. Dagarna går, kroppen protesterar och bebisen vill inte komma ut, jag börjar faktiskt bli lite trött på det här nu.. Men det är bara att ta en dag i taget och hoppas att den kommer snart..

Imorrn kommer min kusin hem och hälsar på :-) Hon bor i sthlm annars och jag har inte träffat henne på länge så om jag är pigg ska jag träffa henne imorrn eftermiddag, om inte bebisen bestämmer sig för att komma då såklart..

Idag har vi tvättat och handlat, det va dagens måsten så nu ska jag bara ligga i soffan resten av kvällen :-) Somnar nog tidigt idag tror jag :-)


10-11-12

Japp enligt barnmorskan ska vi föda barn idag, dock tror jag att vi kommer få vänta ett tag till.. Idag blir det landet när mina föräldrar slutar jobba :-) Mysigt, jag har inte sett dom på jättelänge faktiskt.. Ikväll åker vi nog till husby och firar linus som fyller år, inte pappa för han har blivit bjuden till bacchus bakficka av nån dom gjorde ett jobb åt.. Imorrn är det superlördag, melodikryss, innebandy och sen kommer min minsta kusin till mamma och pappa för hans föräldrar ska på dansbandskampen :-) Söndag är det fars dag och jag är jättenyfiken på pappas reaktion när han får sin lilla gåva, spännande :-)

Enligt min mamma så ska jag dricka ett glas vin och sen ha sex för då kommer bebisen ut.. Det berättade hon när jag pratade med henne igår och hon är jättenyfiken så hon vill att den ska komma nu :-) Nu bjuder jag på en bild av magen som är tagen idag :-) Jag hatar mina bristningar men det är sånt man får ta med en graviditet har jag hört..



Japp så ser man ut på beräknat datum..

Dan innan dan......

Jaha beräknat datum imorrn då, men tyvärr tror jag vi får vänta tills nästa vecka, om inte ännu längre.. Bulan verkar trivas ganska bra där inne i magen.. Men det är väl bara försöka fylla dagarna för det är ju dödsdömt att bara gå och vänta.. I helgen ska vi ju till landet och nästa vecka kommer min kusin ner från stockholm.. Vi skulle ta en fika men vi får väl se om det blir här eller på BB :-) 
Jag har nog sovit jätteilla för igår och idag har jag jätteont i nacken.. Usch vad jag klagar nu men det är allmänt tungt ändå, jag behöver inte få ont på fler ställen liksom..

Igår va vi i hageby och fixade fars dag-present, jätteskönt att komma ut men det är ganska jobbigt att gå och då hjälper det inte om man har en sambo som säger, Nu står vi nästan still.. Jaa men gå hem du då, jag måste få gå i min takt.. Sen sa jag att om han skulle va så, kan jag gå och handla själv nästa gång.. Han vet ju redan att humöret inte är på topp så varför utmana ödet? Men det slutade med att han gick i min takt hela vägen hem och det tänker inte jag må dåligt över..

Jag läste på lite igår om järnbrist och blodbrist, man kan ju få blodbrist om man har järnbrist.. Jag har under hela graviditeten haft dåligt Hb och jag tror att jag hade det innan också.. Jag kan inte ta järntabletter för dom kommer upp igen men jag gör vad jag kan för att stoppa i mig mat som innehåller mycket järn.. Dock verkar inte det hjälpa eftersom värdet fortfarande inte går upp.. Jag har ju skrivit tidigare om att jag får ont/värk i benen och när jag läste på vårdguiden igår så stod det att det kunde va ett tecken på blodbrist, sen det vanliga med trötthet, andfåddhet och sånt som jag redan visste att jag hade.. Men det gjorde mig lite orolig, ska man gå till en läkare för att se så det inte ligger någon sjukdom eller nåt bakom eller ska man bara vänta och hoppas att man blir bättre? Anledningen till att jag blev extra fundersam igår va för att det stod att den nedre gränsen är 115-120 och mitt ligger på 112-114, men det stod även att vissa hade lågt utan att det va nåt fel för det.. Det löser sig säkert och jag kan ju vänta tills efter förlossningen med att kolla upp det om jag fortfarande känner mig orolig då.. Hade barnmorskan tyckt att det va oroväckande så hade hon ju sagt nåt.. Hon vill ju att jag ska få i mig så mycket järn som möjligt men hon har inte sagt nåt mer och då är det väl okej anatgligen :-)

Idag ska jag försöka ta mig ut och gå en sväng, även om det bara blir till affären för att köpa snus åt jimmy.. Men det är så underbart att bara få komma ut i den friska luften :-)

Snö :-)

Jag älskar snö och imorse kom den äntligen.. Jag har tittat ut genom fönstret hela dagen och bara njutit :-) Synd att det inte är lite kallare bara.. Jimmy är iväg och träffar angela och vi har signalproblem på tv:n så jag kan inte se nåt bra där.. Man skulle kunna säga att jag är lite uttråkad.. Men om en halvtimme är det dags att börja med maten :-) Jimmy får köttfärssås och spaghetti och till mig själv blir det pasta med ostsås och bacon för det har jag varit sugen på jättelänge :-)
Eventuellt skulle peter komma förbi ikväll när jimmy har kommit hem, kul för honom för han har tappat kontakten med väldigt många sen han sluta jobba.. Och det syns att det tär på honom men jag hoppas det löser sig till det bästa..
Sist vi va och handlade köpte jimmy frysta wienerbröd som man gräddar själv i ugnen, har dock inte haft tillfälle att prova dom än men det kan vi göra ikväll :-) Hoppas dom är goda..
I helgen ska vi åka ut till mamma och pappa, dom ska va barnvakt åt lucas.. Och på lördag är det innebandy-turnering i sörping så den ska vi åka och kolla på :-) Vet dock inte om min morbror ska va med eller om han har blivit för gammal :-) På söndag är det ju fars dag och då hoppas jag på en mysig frukost med pappa och sen ska han givetvis få en liten gåva från sina barn också.. Vad det blir vågar jag inte skriva än men det kan jag göra på söndag :-) Nu blir det en dusch och sen ska jag förbereda maten :-)

Barnmorskan..

Japp imorse tog vi på oss tjocka jackan och vantar och gick ner till barnmorskan.. Det va jätteskönt promenadväder, kallt och soligt men tyvärr orkar inte min kropp riktigt med långa promenader.. Barnmorskan poängterade att jag måste lyssna på min kropp och försöka vila upp mig ordentligt nu sista tiden.. Hon höll med om att jag hade svullnat mer sista tiden för jag hade gått upp två kilo sen sist, så nu har jag gått upp totalt tolv :-) Bebisen lät bra, ligger fortfarande rätt och alla andra värden såg bra ut :-) Förutom mitt Hb men det vet vi ju redan är lågt.. Fick också en ny tid till nästa vecka om bebisen inte har kommit då, men hon avslutade med att säga att hon hoppades att vi inte sågs då :-)
Jag är vrålhungrig men maten står i ugnen så jag kan inte göra så mycket mer än vänta nu.. Kanske dags att sätta på riset nu förresten? Idag blir det kyckling, ris och currysås :-)

Söndags-seg..

Jaa idag är kroppen lite seg men vad gör väl det när huvudet är med? Vaknade till en underbar morgon, solen lyser från en klarblå himmel och det är kallt ute.. Perfekt väder, får se om vi hinner med en promenad idag.. Det beror lite på min kära pappa som skulle höra av sig idag.. Vi ska nämligen åka och kolla på ett soffbord åt oss om min pappa är körbar.. Dom hade ju middag igår och känner jag min pappa rätt så fick han i sig en hel del alkoholhaltiga drycker under kvällen.. Men jag hoppas att dom hade kul :-)

Igår gick vi in i vecka 40, det är helt otroligt hur fort tiden går.. Beräknat datum är på fredag men jag känner ingenting så vi kanske går över tiden men den får komma när den vill :-) Även om jag helst ser att den kommer så snart som möjligt :-)

Eftersom det var alla helgona igår så ve det skyttetrafik på gatan utanför oss, alla skulle till kyrkogården och tända ljus och lägga kransar.. Men jag måste säga att på kvällen när vi tittade ut genom vårat fönster så va det så otroligt fint med alla ljus som lyste upp i mörkret :-) Tänkte vi skulle gå en sväng där idag och titta lite :-) Nu har jag varit uppe ett tag så nu säger min mage att den vill ha frukost, bäst att fixa sig nåt, har inte bestämt om det blir gröt elelr macka än men det märks snart :-)

Lördag :-)

Jaa va skönt att det är lördag, jag gillar lördagar och helger :-) Även om man går hemma alla dagar i veckan så är det ändå lite speciellt när det är helg.. Det va helt underbart att vakna och se solen skina in genom fönstret imorse, då blir man lite extra glad :-)
Frukosten är avklarad och jag ska strax hoppa in i duschen :-) Sen är det melodikrysset och efter det ska vi ner på stan och köpa en overall till bebisen.. Hittade en på cubus som jag gillade och den va i bra material men i hageby var det en fläck på den som fanns kvar strl 62 men hon ringde in till stan och dom hade en kvar så dom la undan den till oss.. Mormor och morfar va ju här igår så jag hade inte tid att springa ner till stan då..
Vi fick en jättefin blomma av dom så den står i köksfönstret nu men jag funderar på att ställa den i vardagsrummet sen :-) Vi bjöd på opera-längd till fikat och det som blev över åt min kära sambo upp till frukost imorse..

Efter vi har varit på stan ska vi hem och börja förbereda maten tills ikväll, jag ska göra tzatziki så jag måste hälla av yoghurten och styra lite :-) Sen är det både fotboll och hockey idag så det blir en perfekt eftermiddag med sport :-)

Aj Aj Aj..

Mina ben och jag är inte riktigt överens, tror jag har åderbråck.. Benen värker, dom svullnar till och från och jag sover med dom högt varje natt men det känns inte som det blir bättre :-( Det är lite tungt med alla "komplikationer" nu, värk i benen, hemorrojder (dock har jag tur att dom inte gör ont men det är ändå äckligt), andfådd så fort jag rör mig, klåda på magen, konstant kissnödig, nae nu är det inte roligt längre.. Täppt i näsan är jag också till och från.. Men nu när jag har fått klaga lite så ska jag skriva om lite roligare grejer :-)

Idag har vi varit på stan en sväng och sen va vi och handla på vägen hem, det tog ungefär 1,5 timme och jag gick under hela den tiden.. Känner mig jätteduktig dels för att jag orkade med det, även om jag var helt slut när vi kom hem.. Men också för att jag idag hittade jimmys drömjobb :-) Eller det är så att ända sen han vart arbetslös så har han pratat om att han vill jobba på systembolaget men dom lägger sällan ut sina lediga jobb utan vill man ha jobb där får man kontakta butikschefen.. Och då han ibland kan vara lite bekväm/lat så har han inte gjort det.. Men jag satt och kollade på arbetsförmedlingens hemsida förut och hittade att systembolaget ingelsta söker två medarbetare :-) Jimmy skickade in en ansökan direkt och jag hoppas verkligen att han får jobbet, även om det bara var 2-5 timmar i veckan så är det ju mer än han har nu och han har fått in en fot.. Jag tror att om han väl börjar jobba där så finns det chans att han kan få extratimmar på bolaget i hageby eller city också sen :-)

Imorrn när vi vaknar ska vi gå ut till hageby och handla det sista på lappen och vi ska även köpa nåt gott till fikat.. För klockan två imorrn får vi storfrämmande, mormor och morfar kommer hit på en fika och ska kolla in våran lägenhet som dom inte har sett.. Tror att dom även har med sig emil men det är bara mysigt :-) Jag ser fram emot imorrn massor :-)
Sen blir det fredagsmys med taco, känns som att det kommer bli en kanon-fredag :-)

Sociala myndigheter..

Jaa igår satt jag i telefonkö i ca en halvtimme för att komma fram till försäkringskassan, klockan va typ tjugo över 8 men dom har telefontid till nio så jag tyckte det va lugnt.. När jag väl får prata med en handläggare och förklarar att jag vill veta till vilket datum jag sökte havandeskapspenning så klickar hon på en dator och säger sen att hon inte kan komma åt dom uppgifterna för det ligger på en annan avdelning.. Men när det bara finns ETT nummer till kundservice borde inte dom kunna svara på alla frågor då? Anledningen till att jag ringde så sent var för att jag vid den tidpunkten kom på att om jag bara sökte till sista oktober så hade jag behövt söka föräldrapenning för igår och idag också och inte från och med imorrn som jag har gjort.. Men då säger den människan jag pratar med att eftersom hon inte kommer åt uppgifterna så tar hon mitt telefonnummer och ska återkomma på förmiddagen idag, nu är klockan tio över sju och hon har fortfarande inte ringt.. Lite frustrerande när hon satt igår och sa att hon skulle kolla upp det idag och sen ringa tillbaka till mig.. Men nu orkar jag inte ringa och tjafsa med dom för telefonköer tål jag inte och det handlar om två dagar men jag blir bara så jävla irriterad..

Vi har nyss ätit kycklinggryta och ris, man kan säga att det var lite sting i den men med en klick creme fraiche till vart det riktigt gott :-) Nu ska jag strax äta choklad-kolapaj som vart över från igår för det har jag förtjänat :-)
Egentligen har jag inte gjort ett skit idag men man måste få ha såna dagar också.. Jag pluggade faktiskt nån timme och sen dammsuga jag och torka inne på badrummet men i övrigt har det varit lugna gatan här idag.. Men det är väl så det är när man går hemma och bara väntar på att bulan ska komma ut, man gör det man känner för och behöver inte ha dåligt samvete om man inte gör någonting :-)

Frustrerad..

Ja för jag kan inte sova om nätterna, det är jättejobbigt.. Benen värker, jag hittar ingen bekväm ställning, magen är i vägen och bulan sparkar.. Sen måste jag ju kissa typ 5 gånger per natt också så när jag vaknar på morgonen är jag nästan lika trött som när jag gick och la mig.. Idag har jag lyckats sova en timme på dagen men det räcker inte på långa vägar känns det som.. Det värsta är att det är jimmy som blir drabbad för att jag blir på dåligt humör.. Imorse fräste jag åt honom det första jag gjorde men jag va ganska snabb med att be om ursäkt.. Men han vet att jag inte menar nåt illa och jag ska försöka att inte låta mitt dåliga humör gå ut över honom mer..

Idag har vi tvättat och jag ska alldeles strax börja med maten.. Idag blir det potatismos och kassler :-) Jag skulle även ha städat idag men det fanns ingen ork till det, jag gjorde en choklad-kolapaj och bestämde mig för att skjuta upp städningen tills imorrn ist.. Ibland får man göra det och idag va en sån dag :-)


RSS 2.0